lauantai 3. lokakuuta 2015

MATKAKUUME

Oon aina tykännyt matkustaa ja nähdä maailmaa. Ihan pienestä pitäen onkin tullut jonkun verran matkusteltua, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tänäkin vuonna mulla ja Tomilla oli tarkotus tehdä  joku matka, vielä kevään Ruotsin matkan lisäksi. Alun perin oli tarkoitus lähteä matkaan kesällä, mutta ristiinmenevien työaikojen ja matkojen hintavuuden takia jäi kesäreissu tekemättä. Nyt on kuitenkin suunnitelmissa lähteä syyslomalla pariksi yöksi Tallinnaan.

Viro ja etenkin Tallinna ovat monelle varmasti hyvin tuttuja. Itse en kuitenkaan ole kyseisessä maassa yhtä Pärnun reissua ja muutamaa Tallinnan päiväristeilyä enempää matkustanut. Innolla siis odotan kyseistä reissua, kun pääsee näkemään ja kokemaan taas vähän lisää jostakin maasta.

Niinkuin alussa jo totesin, tykkään matkustamisesta tosi paljon, ja voisin kiertää vaikka koko maapallon ympäri, jos vain olisi aikaa ja rahaa. Tulevaisuudessa, kun on toivottavasti korkean koulutuksen vaativa työ ja siitä anstaittu kohtalainen palkka, niin aionkin varmasti matkustella ja nähdä maailmaa oikein kunnolla. Siihen, että valmistun ylipäätään mihinkään ammattiin menee kuitenkin vielä muutama vuosi, mutta sitäkin ennen aion kyllä matkustella. 


Lähitulevaisuudessa siis keskityn edelleen näihin pienen budjetin matkoihin ja tekemään lyhyitä visiittejä suhtkoht lähellä oleviin maihin. Toki voisin kiertää vaikka kaikki Euroopan maat, mutta muutama paikka on ihan selkeästi haavelistan kärjessä. Tälläisiä paikkoja, joissa lähitulevaisuudessa haluaisin, ja olisi realistista käydä on ainakin Saksa, Ranska ja Italia. Nämä maat ovat yleisestikin todella suosittuja matkakohteita, enkä ihmettele miksi. Näissä maissa on kaikissa aivan omanlainen kulttuurinsa ja paljon kuuluisia nähtävyyksiä. Jo ensi keväänä lukuloman aikaan olisi aivan mahtavaa päästä käymään jossain näistä maista.

Kaikilla on varmasti jotain paikkoja, joissa haluaisi joskus tulevaisuudessa rahan ja ajan riittäessä käydä. Itselleni tälläisiä "joskus vielä matkustan sinne" paikkoja on useampia. Euroopan maista tälläsiä kohteita ovat ainakin Islanti sekä Venäjä ja etenkin Pietari. Pietarissa on paljon hienoja rakennuksia ja tietenkin omanlaisensa kulttuuri. Islannissa taas on aivan uskomaton luonto, joka on pakko nähdä omin silmin jonakin päivänä. 
Aasiasta löytyy myös paljon kiehtovia maita, mutta muutamassa, kuten Thaimaassa ja Kiinassa haluaisin erityisesti joskus käydä.
Myös jokin Afrikan maa olisi joskus hieno nähdä Australiasta puhumatakaan.
Yksi ykköshaaveista on kuitenkin päästä joskus lentämään rapakon yli Jenkkeihin, jossa etenkin New York ja Meksiko houkuttelevat.

Tulevaisuudessa, sitten näkeen mihin kaikkiin näistä pääsee, mutta ainahan saa haaveilla.
Missä maissa te haluaisitte päästä joskus käymään? :)


1 kommentti:

  1. Itellä kans unelmana päästä Islantiin! Ja toi Venäjäkin kaiken negatiivisuuden takana puhtaasti matkakohteena ois mielenkiintonen :)


    http://eevisi.blogspot.fi/

    VastaaPoista