sunnuntai 11. lokakuuta 2015

KESTÄVYYSTREENI

Tällä kertaa olis luvassa taas pitkästä aikaa sporttipostausta. Suurin osa aikaisemmista urheilupostauksia on käsitellyt lähinnä lihaskuntotreeniä. Vaihteeksi päätin siis kirjoittaa enemmän kestävyyskunnon kohottamista käsittelevän postauksen. Itse pidän sekä lihaskunto- että kestävyystreenistä molemmista. Enemmän saan itsestäni yleensä kuitenkin irti juoksutreenissä kuin salilla. Kestäsyystreenin tekoon paras paikka on mielestäni urheilukenttä. Siellä on helppo arvioida juostava matka ja maasto on koko matkalta tasainen. Radalla juostessa myös kilapailu vietti herää, ja on valmis laittamaan itsensä likoon ihna kunnolla ja repimään itsestään kaiken vielä loppusuoralla. Tämä saattaa kylläkin olla pieni jäänne omilta yleisurheiluajoilta, mutta kuitenkin. 

Tän postauksen treeniä siis yleensä teen urheilukentällä, mutta sopii tämä hyvin myös vaikka pururadalle.


Kestävyystreeni:

Alkulämmöksi kannattaa tehdä joko pieni lenkki tai juosta kenttää ympäri. Lenkin jälkeen on hyvä ottaa viellä vähän lisäälämpöä ja liikkuvuutta erilaisin liikkein. Ennen varsinaista kestävyysjuoksua voi ottaa vielä parit spurtit. Itse suorituksen jälkeen on hyvä vielä vähän jäähdytellä hölkäten ja pieniä liikkeitä tehden.

Alkulämpö:

5-10 min lenkki tai kenttä 3-4 kertaa ympäri

10m matka liikettä ja hölkällä takaisin:
 polvenostojuoksu x2, kantapakaraanjuoksu x2, ristiaskeljuoksu molemmille puolille, sivulaukka molemmille puolille, kuopasujuoksu, kyykkyhypyt, lonkkien avaukset molemmille jaloille molempiin suuntiin, askelkyykyt etuperin, takaperin ja sivuttain, pohjevenytys kävellessä alas kumartuen, jalanheilautukset kävellessä

Juoksutreeni:

vedot kävelypalautuksella takaisin:
30m kiihtyvä veto x2
60m kiihtyvä veto

600m juoksu 3min palautuksella x3

pienen juomatauon ja kävelyn jälkeen:
400m veto niin lujaa kun jaksaa

Loppuverkka:

hölkäten kenttä 2 kertaa ympäri 
pari spurttia
käsien ja jalkojen ravistelua
ristiaskeljuoksua
askelkyykkyjä n.5 per jalka
lyhyet pumppaavat venytykset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti