torstai 22. lokakuuta 2015

HELEÄ IHO

Heleämpi ja tasaisemman sävyinen iho on ollut itselläni tavoitteena jo monta vuotta. Etenkin talvisaikaan ihoni on  samea ja väri epätasainen. Pitkään yritin korjata ongelmaa peittävämmällä meikillä sekä korostuksilla ja varjostuksilla. Päivän mittaan meikki kuitenkin paakkuuntui ja kului pois ja lopputulos oli vielä pahempi kuin ennen meikkausta.
Jossain vaiheessa hoksasin valokynän käytön, ja sen seurauksena tilanne paranikin hieman. Meikki kuitenkin edelleen kului ja kasaantui melko nopeasti. Hetkeen en tähänkään ongelmaa ratkaisua löytänyt. Muutama kuukausi sitten kuitenkin lueskelin blogeja ja lehtiä, joissa korostettiin meikin pohjustuksen tärkeyttä. Kunnon pohjustust multa jälkikäteen ajateltuna puuttuikin täysin, joten innolla lähdin katsomaan Sokoksen valikoimaa pohjustustuotteiden osalta. 
Hetken eri merkkien tuotteita vertailtuani päädyin Lumeneen, jonka meikkeihin olen ollut aiemminkin hyvin tyytyväinen. Ostin siis Lumenen kosteuttavan pohjustusvoiteen ja sen lisäksi alennusten kunniaksi vielä heleyttävän meikkivoiteenkin. Kaupan päälle sain vielä Lumenen heleyttävän päivävoidenäytteen.


Muutama viikko sitten äiti osti pakkauksen, jossa oli heleyttävän päivävoiteen lisäksi samaan sarjaan kuuluva yövoide. Nämä molemmat voiteet pääsivät heti ihan jokapäiväiseen käyttöön. Kumpikin voide jättää iholle miellyttävän tunteen samalla sekä kosteuttaen että heleyttäen ihoa. Päivävoide toimii myös hyvin osana meikinpohjustusta jättäen ihoon pinnan johon pohjustusvoide ja meikki tarttuvat hyvin. Oma ihoni on niin kuiva, että joudun laittamaan aamulla perusvoidetta useampaan kertaan ennen meikkausta. Tämä päivä voide kuitenkin viimeistelee ihon ja antaa heleyttä ennen meikkiä.


Perusvoiteen ja päivävoiteen jälkeen siis levitän pohjustusvoiteen, jonka jälkeen aloitan varsinaisen meikkauksen. Pohjameikkinä käytän yleensä kahden eri meikkivoiteen sekoitusta. Tällä hetkellä suosikkini on Lumenen heleyttävän meikkivoiteen ja sävyttävän päivävoiteen sekoitus, jolla saan pohjasta juuri sopivan sävyisen ja peittävän. Lisää valoa kasvoille tuon vielä Lumenen valokynällä, jota laitan silmänalusille ja joihinkin kohtiin korostukseksi. Näillä tuotteilla saan haluamani laisen meikkipohjan, joka ei ole liian peittävä eikä paksu. Tämä meikki myös pysyy koko päivän ja pitää ihon kauniin sävyisenä.


Myös ihon puhdistus on isossa osassa ihon hyvinvoinnissa. Useimmiten pesen kasvot suihkussa jollain vaahtomaisella tai geelimäisellä puhdistusaineella, mutta muutaman kerran viikossa puhdistan ihon Garnierin kehutulla kasvovedellä. Yleensä kasvovesi vain viimeistelee puhdistuksen samalla jättäen ihoon hiukan epämiellyttävän ja kuivan tunteen. Tämä kasvovesi kuitenkin kuvauksensa mukaisesti poistaa kaiken meikin ja puhdistaa ihon kuivattamatta sitä. Iho pysyy myös paljon heleämpänä ja terveen näköisenä kun se ei kuivu jatkuvasti.

Näiden kaikkien ulkoisten tekijöiden lisäksi hyvin tärkeitä ihon hyvinvoinnissa on myös sisäiset tekijät. Riittävä veden juonti pitää ihon terveennäköisenä ja estää ihonkin liiallista kuivumista. Myös stressi ja huonot yöunet näkyvät ihossa. Kun voi sisäisesti hyvin niin se näkyy myös ulospäin!

Heleämmännäköistä ihosta ei siis useimmitenkaan saa meikkiä lisäämällä, vaan hyvällä pohjustuksella ja tietyillä tarkkaan valituilla meikkituotteilla. Hyvällä pohjatyöllä eli puhdistuksella, veden juonnilla ja hyvillä yöunilla sekä oikeanlaisella pohjustuksella ja meikillä ihosta saa kauniin ja heleän koko päiväksi.
Loppujen lopuksi ratkaisu ongelmaani olikin siis aika helppo ja yksinkertainen, kunhan vaan löysi oikeat tuotteet ja hyvät rutiinit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti