Chapati-leivät:
5 chapati-leipää
2dl vehnäjauhoja
n.1dl maitoa
1/2 tl suolaa
Sekoita jauhot ja suola. Lisää maitoa niin, että taikinasta tulee kiinteää, mutta pehmeää. Jaa taikina 5 osaan ja pyöritä osista palloja. Kauli pallot ohuiksi lätyiksi.
Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa. Leivät ovat valmiita, kun ne ovat vähän kohonneet ja pintaan on tullut tummia laikkuja.
Parhaiten nää sopii mun mielestä aasialais- tai afrikkalaistyylisiin aterioihin, mutta miksipä näitä ei voisi yhdistää ihan mihin tahansa muihinkin ruokiin. Katkarapucurryn kanssa nämä sopivat ainakin todella hyvin yhteen. Chapati-leipiähän voi hyvin käyttää leivän leivän lisäksi myös samalla tavalla kuin tacoja. Esimerkiksi curry toimii hyvin myös näiden päällä syötynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti