perjantai 10. heinäkuuta 2015

AVUSTAJANA

Nyt siis vuorossa se postaus, mistä edellisessä jo vähän vihjailin. Joukkueenjohtajamme sai pari viikkoa sitten viestin, jossa meitä pyydettiin avustajiksi stand up -sarjan kuvauksiin. Meistä muutama lähti hommaan mukaan, myös minä. Seuraavissa yhteydenotoissa selvisi, että tämä stand up koomikko on maailman hauskimmaksikin mieheksi julistettu Ismo Leikola. Tässä kohtaa ei ainakaan yhtään harmittanut, että lupauduin mukaan, sillä kuvaukset Ismo Leikolan kanssa eivät kuulostaneet ollenkaan hassummalta.



Päivä alkoi yhden maissa, jolloin saavuimme kuvauspaikalle ja saimme ohjeet. Ensimmäiseen kohtuksessa meitä avustajia oli noin kymmenen. Tehtävänämme oli esittää feministejä, jotka valmisteleat kesäpäivätapahtumaa. Mitään suurempaa roolia emme siis kukaan saaneet, vaan kuljeskelimme ympäriinsä mm. pöytiä siirrellen ja pyyhkien samalla kun Ismo Leikola ja Rosa Meriläinen näyttelivät taustalla. Tämän alle viiden minuutin kohtauksen kuvaamiseen meni melkein kaksi tuntia, sillä ottoja jouduttiin ottamaan tietysti useampia, eikä sadekuurotkaan helpottaneet asiaa. Sateessa ei voinut kuvata, joten välillä jouduttiin odottamaan useampi kymmenkin minuuttia, sateen laantumista.



Toiseen kotaukseen oli kutsuttu naisia jo lähes 50 kappaletta. Tässä kohtaa meidän tehtävänämme oli olla yleisönä Ismolle. Tehtävänä oli nauraa, eikä se vaikea tehtävä kyllä ollut, sillä Ismon jutuille olisi nauranut ihan käskemättäkin. Myös tässä kohtauksessa sade aiheutti omat haasteensa, mutta hauskaa oli silti.
Koko päivä oli kyllä oikein hauska ja mielenkiintoinen kokemus. Näyttelemisen lisäksi kiinnostavaa oli nähdä, mitä siellä kulissien takana tapahtuu. Yllättävää oli todellakin se, kuinka paljon ihmisiä ja aikaa tarvitaan yhden lyhyenkin kohtauksen kuvaamiseen.

Kuvauksethan liittyivät siis syksyllä elisa viihteellä esitettävään Ismo-sarjaan. Vähän jännittää nähdä itsensä telkkarissa, vaikkakin aika pienessä roolissa, mutta silti. Ensimmäinen kertahan tämä ei kylläkään mulle telkkarissa ole, sillä noin kymmenen vuotta sitten olin lasten liikuntaohjelma Poinzissa viikon virtuoosina. Sitä pätkää ei toivottavasti enää mistään löydy, mutta ihan hauska kokemushan sekin oli. :D

Onko teillä kellään kokemusta avustajana tai ihan roolissa olosta, jossain sarjassa tai elokuvassa? :)



2 kommenttia:

  1. Moikka!
    Tykkään kovasti blogissasi isoista ja selkeistä kuvista, jotka ovat samanlevyisiä myöskin! Ulkoasu on ehkä hieman tylsä, joku pienikin yksityiskohta/väripilkku voisi muuttaa sitä jo suurestikin. Sivupalkki on myös mielestäni ehkä vähän sekava (mikä onkin tosi ymmärrettävää, se on vaan jotenkin tosi vaikea saada selkeäksi).
    Postailet blogiisi usein, mikä on tosi hyvä juttu! Toivoisin kuitenkin, että voisit tuoda teksteissäsi ehkä hieman enemmän omaa persoonaasi esiin :-)

    http://pinjaletta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos asiallisesta palautteesta! :) Kiva saada kunnollista ja rakentavaa kritiikkiä. :)

      Poista