keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

DIY JALKAHOITO


Tein pari viikkoa sitten jalkahoidon ihan itse kotona. Jalkapohjissa oli jo niin pahat kovettumat, että olin lähes varma siitä, että niiden pehmittämisen tarvitaan jonkun ammattilaisen apua. Päätin kuitenkin ajan kuluksi kokeilla hoitaa niitä edes alkuun kotona. Lopputulos olikin niin hyvä, että ammattilaisen jalkahoito jäi kokonaan varaamatta. Homma oli tosi yksin kertainen, eikä aikaakaan paljoa kulunut


Jalkahoito kotona:

Illalla raspasin jaloista pahimmat kovettumat pois, jonka jälkeen laitoin yöksi kunnon kerroksen jalkarasvaa. Aamulla kävin jalkapohjat vielä nopeasti raspilla läpi. Nopean läpikäynnin jälkeen tein kuorinta-aineen:

1 rkl oliiviöljyä
1rkl hienoa merisuolaa

Levitin kuorinta-aineen jalkapohjiin ja annoin aineen vaikuttaa noin 5min samalla hieroen jalkapohjia. Huuhtelin aineen hyvin pois ja levitin taas kunnolla rasvaa.

Tän simppelin hoidon jälkeen jalkapohjien ja kantapäiden kovettumat oli pelkkä muisto vain. Mulla kovettumat oli pelikenkien ja lenkkarien jäljiltä vieläpä melko pahat, ja silti tää autto tosi hyvin. Täytyykin siis sanoa, helppoutensa lisäksi tää oli myös tosi tehokas. Vaikka hoidosta onkin jo pari viikkoa, niin on jalkapohjat edelleen pehmoiset. Ajan kanssa kovettumatkin tulee tietysti takaisin, mutta tän hoidon avulla ne on onneksi helppo saada pois. Jos tälläisen hoidon kerran kuussa tai kahdessakin tekee, niin jalkapohjat pysyvät varmasti hyvässä kunnossa.



5 kommenttia: