sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

KOSMETIIKKA LEMPPARIT

Tässä vähän juttua mun suosikkikosmetiikkatuotteista. Näitä käytän lähes joka päivä kun johonkin laittaudun. Käytän toki myös paljon muita tuotteita meikatessani, mutta tässä ne suosikit ja tuotteet, joita oon käyttänyt jo pidemmän aikaa.



Mitään varsinaista meikin pohjustusvoidetta en käytä, vaan laitan vaan kunnon kerroksen kasvorasvaa. Mulla kasvorasvana on toiminut jo pidemmän aikaa apteekista saatava perusvoide Humektan. Se on Orionin perusvoiteiden kosteuspitoisimmasta päästä, ja siksi soveltuukin tosi hyvin kasvorasvaksi. Mulla tää on ainakin toiminut tosi hyvin, sillä mun iho on tosi kuiva etenkin talvella, joten kosteutusta kyllä tarvitaan.


Vielä pari vuotta sitten käytin tosi peittäviä ja paksuja meikkivoiteita. Nykyään tykkään kuitenkin etenkin arkena käyttää mahdollisimman kevyitä tuotteita. Paksuista meikkivoiteista siirryin ensin BB-voiteisiin, ja nyt viime kesänä vaihdoin vielä kevyempään, eli sävyttävään päivävoiteeseen. Se on kuin levittäisi toisen kerroksen kosteusvoidetta, mutta värillistä sellaista. Tykkään tosi paljon Lumenen tuotteista, eikä tää sävyttävä kosteusemulsiokaan ollut poikkeus. Jälki on todella kevyt, mutta silti vähän peittävä ja heleyttävä. Kun haluan vähän peittävämmän tuloksen, sekoitan joukkoon Lumenen Blur-meikkivoidetta. Myös Blur on iholla tosi kevyt. Se tuo mukanaan myös ihanaa hehkua ja sopivasti peittävyyttä. Sekoitussuhdetta muuttamalla saa tarpeen mukaan enemmän tai vähemmän peittävän lopputuloksen. Etenkin talvella mulla on kuivan ihon lisäksi myös tummat silmänaluset, joihin ei pelkkä meikkivoide riitä. Tähän ongelmaan olen käyttänyt jo pidemmän aikaa Lumenen valokynää, jolla silmänalusista saa helposti toivotun vaaleat. Meikkivoiteiden ja valokynän päälle sipaisen usein myös hieman irtopuuteria, jolla meikin saa pysymään vähän paremmin. Irtopuuterinakin toimiin Lumenen tuote, joka tekee ihosta tasaisen ja heleän. 


Törmäsin kerran Sokoksella edulliseen, mutta varsin hyvältä näyttävään kulmakynään. Hintansa ja hyvän värinsä takia päädyin tämän kulmakynän kassalle kiikuttamaan. Sen jälkeen en ole muita kulmakynä vaihtoehtoja enää katsellutkaan, vaan aina kun on ollut tarve uudelle niin kävellyt suoraa Sokokselle tämän tuotteen taas hakemaan. Tässä kynässä tykkään erityisesti pyöreästä harjasta, jolla on helppo saada kulmat ojennukseen ja väri häivytettyä. Tätä We Care Iconin kulmakynää löytyy monessa sävyssä, joten jokaisella löytyy varmasti sopiva. Hintakaan ei tosiaan ollut paha, varsinkaan näin hyvästä tuottesta.


Huulipunia vaihtelen aikalailla asun mukaan, mutta useimmiten käytän kuitenkin kahta Lumenen sävyä ( 01 ja 02). Mun huulet on vähintään yhtä kuivat kun mun iho, joten niiden kosteutus on tärkeää. Tavalliset puikkohuulirasvat ei meinaa auttaa, joten joudun useimmiten turvautumaan apteekin Bevita R -huulivoiteeseen. Apteekista olen myös ostanut kaksi  Acon värillistä huulivoidetta, joilla huuliin saa kevyttä väriä ja kosteutusta. Varsinkin vaaleampaa huulivoidetta käytän usein huulipunien kanssa, jolloin väriin saa vähän heleyttä ja elävyyttä. 


En meinannut viime kesän Tukholman reissulla osata millään päättää minkä hajuveden ostaisin, joten päädyin ostamaan paketin, jossa oli neljä eri tuoksua. Paketista löytyi siis neljä minikokoista Ralph Laurenin hajuvettä. Vaikka jokaisessa vain 15ml onkin, niin ahkerasta käytöstä huolimatta on kaikkia viellä runsaasti jäljellä. Kaikki neljä tuoksua ovat selvästi erilaisia, ja joka tilaisuuteen löytyy kyllä tuosta nelikosta oikea vaihtoehto.


Myös tämän Victoria's Secretin tuoksun ostin Tukholmasta. Tätäkin valitessa meinasi iskeä valinnan vaikeus, mutta loppujen lopuksi päädyin kuitenkin tähän vanilja-kookokseen. Tätä käytän yleensä rentoina päivinä tai sillon kun olen joko todella laiska tai niin kiireinen etten jaksa/ehdi laittaa noita Ralph Laureneja.


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä vielä naamanpesuaine. Ennen käytin enemmän kuorivia ja paksuja puhdistusaineita. Totesin kuitenkin, että kevyempi ja vähemmän kuoriva vaihtoehto voisi olla parempi mun iholle, joten päädyin ostaan Nivean puhdistusvaahdon. Vaahto on ihanan kevyttä ja raikasta ja onkin tarkoitettu erityisesti kuivalle iholle. Ainakin vesiliukoiset meikit lähtee tällä hyvin, voisin kuitenkin veikata, että esim. vedenkestävään ripsariin tarvitsee ihan sille suunnitellun poistoaineen.

2 kommenttia:

  1. Oi nuo Ralp Laurenin tuoksut! Olen menossa ite tukholmaan vähän päälle viikon päästä, niin kiinnostaisi nuo hajuvedet. Paljonko ne oli ja ostitko laivalta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ostin laivalta. Tais olla joku 40-50€ toi paketti, jos en ihan väärin muista. :)

      Poista