keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

TRAVELING MEMORIES: LONDON



Päädyin yks päivä selailemaan vanhoja kuvia, ja samalla löysin myös vanhat matkakuvat. Kuvia selaillessa kaikki kivat muistot tuli taas mieleen ja matkakuume sen kun nousi. Päätin tulla jakamaan tännekin vähän muistoja viime vuosien matkoilta lähinnä kuvien muodossa. Näitä postauksia olin aluksi aikeissa tehdä kaksi kappaletta, mutta alotettuani huomasin, että yhdenkin kohteen kuvia kertyi aika paljon, joten saa nyt nähdä montako eri postausta tästä aiheesta viellä syntyy.

Ensimmäiseksi ajattelin kertoa vähän parin vuoden takaisesta Lontoon reissusta. Tämän reissun tein yhdessä äidin, pikkuveljen ja parhaan kaverini Mallan kanssa. Oltiin jo hetken aikaa äitin kanssa suunniteltu, että voitais lähteä jonkin näköseen reissuun. Sain ottaa mukaan myös kaverin, joka oli totta kai Malla. Matkakohteeksi valikoitui Lontoo, koska siellä kaikki halusimme käydä, ja Lontooseen emme Mallan kanssa edellisvuoden Bristollin reissulla kerenneet.
Lontoo täytti kyllä kaikki odotuksemme, ja matkasta jäi tosi hyvä mieli kaikille. Tykkäsin etenkin hotellimme sijainnista. Emme edes yrittäneet saada hotellia aivan keskustasta, niiden hintojen ja täysien varauksien takia, vaan katselimme tarkoituksella majapaikkoja vähän kauempaa. Lopulta päädyimme Holiday Inn:n hotelliin, noin 10 minuutin junamatkan päähän Lontoon ydinkeskustasta. Tällä tavalla pääsimme käyttämään vähän julkisiakin ja näkemään myös tavallisten englantilaisten elämää. Vähän syrjemmässä näki huomattavasti enemmän paikallisia kuin aivan keskustassa, jossa iso osa ihmisistä oli turisteja. 
Matkamme kesti 4 yötä, ja siinä ajassa ehdimme näkemään ja tekemään vaikka mitä. Liikuimme eri puolilla Lontoota eri julksia käyttäen. Kävimme mm. Hyde Parkissa ja Tower Bridgellä, näimme Big Benin ja London Eyen sekä paljon muuta. Ostoksia tuli tehtyä niin hotellimme läheisessä kauppakeskuksessa kuin Oxford Streetin muotiliikkeissäkin. Hyvän shoppailupaikan Lontoosta ja ylipäätään Englannista tekee monipuoliset ja eri hintaiset ostospaikat. Kauppoja löytyy laidasta laitaan, edullisista ketjukaupoista vähän hintavampiin merkkiliikkeisiin. Eglantihan on aika samaa hintaluokkaa Suomen kanssa, joten suuren suuria säästöjä ei siellä shoppaillessa valitettavasti tee. Valikoimat ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat kuin Suomessa, joten rahoilleen pitäisi ainakin saada vastinetta, kun todennäköisemmin löytää sen mitä etsii.

Lontoo on mielestäni tosi hyvä kohde kaupunkilomasta kiinnostuneelle. Siellä on kaikkea mitä kaupunkilomalta useimmiten halutaan. Löytyy kuuluisia nähtävyyksiä, hyviä ostosmahdollisuuksia, monenlaisia ravintoloita ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan Lontoo oli oikein ihana paikka, ja voisin lähteä sinne kyllä uudestaankin.

Tässä nyt siis ensimmäinen matkustuspostaus. Seuravissa postuksissa aattelin kertoa vähän mm. Bristollin ja Tukholman reissuista.



2 kommenttia:

  1. Lontooseen ois niin mahtavaa matkustaa joskus! :)

    http://more-than-we.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, Lontoo on nimittäin aivan ihana paikka! :)

      Poista