keskiviikko 4. tammikuuta 2017

FETA-PARSAPIIRAKKA

Jos jouluruoka- ja suklaaähky painaa edelleen päälle niin kuin mulla, ois tässä kiva ei-jouluinen piirakkaresepti, vieraille tarjottavaksi tai ihan vaikka iltapalaksi.



Feta-parsapiirakka

Pohjaksi tähän käy varmasti mikä vain piirakkapohja, mutta itse olen käyttänyt tätä valion ohjetta:

100g voita
0,5 dl juustoraastetta
1/2 dl kermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:

1,5 dl fetakuutioita
 1,5 dl parsakaalia pilkottuna
2dl kermaa
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
mausteeksi yrttejä oman maun mukaan

Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, kerma ja jauhoseos. Taputtele taikina piirakkavuokaan. Levitä täytteet tasaisesti vuokaan, siten että kermamunaseos tulee päälimmäiseksi, ettei juusto pala uunissa. Paista 185 asteessa noin 35 minuuttia.

Mä itse tykkään kaikenlaisista etenkin suolaisista piirakoista, sillä niistä saa helposti tosi erilaisia ja ravitseviakin. Ne ovat myös oikein kivoja tarjottavia ja helppoja ottaa vaikka evääksi töihin. Tämäkin ohje on tosi helppo ja nopea, ja valmistuu uunissa samalla kun siivoaa keittiön tai tekee muita tarjottavia.

Ja oikein hyvää alkanutta vuotta 2017 vielä kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti