tiistai 10. tammikuuta 2017

FARMASIA 2017

Kohta on taas se aika vuodesta kun yhteishaku pärähtää käyntiin. Välivuoden alkaessa tuntui, että aikaa ensi kevään hakuihin on vielä ikuisuus, mutta niin se aika vaan kului ja taas on jo tammikuu. Onhan tässä tottakai vielä muutama kuukausi aikaa maalis-huhtikuun vaihteeseen ja hakuihin, saatikka sitten toukokuuhun ja pääsykokeisiin. Aika kuitenkin kuluu hurjaa vauhtia, ja nyt onkin tullut jo aika alkaa pikkuhiljaa valmistautua toukokuun lopussa häämöttäviin pääsykokeisiin. Hakukohde on sama kuin viime keväänäkin, eli farmasia. Tänä vuonna on kuitenkin aikaa ja motivaatiota huomattavasti viime vuotta enemmän, joten sisäänpääsykin on huomattavasti todennäköisempää kuin viime kevään lukemisen jälkeen. 


Hommaa kyllä riittää, ja etenkin jos haluan suoraan opinto-oikeuden proviisoriksi, on opiskeltava todella ahkerasti. Ensisijainen hakukohteeni onkin farmaseutti + proviisori, mutta jos pisteet eivät riitä 40 parhaan joukkoon, mikä sisäänpääsyyn vaaditaan, riittää mulle mainiosti paikka pelkkään farmaseutin koulutusohjelmaan. Itsestäänselvää ei kuitenkaan ole farmaseutiksikaan pääsy, joten töitä on kyllä tehtävä, jos yliopiston ovien tahdon mulle aukevan. 


Pääsykoe koostuu sekä kemian että ihmisen fysiologian ja anatomian osioista, jotka molemmat koostuvat monivalintatehtävistä. Kemia on lukion jäljiltä edelleen ihan hyvin hallussa ja ihmisen biologian perusjututkin handlaan ihan ok. Kysymyksen ovat kuitenkin, tosi pikkutarkkoja ja hankalia, joten kirjat ja laskut pitää osata lähes ulkoa, jos kokeessa haluaa pärjätä.

Valmistautuminen pääsykokeeseen on siis alkanut, ja blogissakin tullaan varmasti kevään aikana näkemään enemmän ja vähemmän luku-urakkaan liittyviä postauksia. 
Löytyykö sieltä ruutujen toiselta puolelta luku-urakkaansa aloittelevia, tai ehkä jopa farmasiaan pyrkiviä?

7 kommenttia:

  1. ton sandin ihmisen fysiologian ja anatomian kanssa on kyllä tuskailtu tässä osoitteessa :-D onneksi oli suht helppo lukuista tekstiä, mutta hitsi tossa on paljon asioita! oli siis meillä kurssikirjana viime vuonna...

    VastaaPoista
  2. Kannattaa hakee ensi farmaseutiksi. Menetät mahdollisuutesi päästä ollenkaan sisällä (farmaseutiksi) , jos haet suoraan proviisoriksi, etkä pääsekkään.
    Pystyt farmasialle sisään päästyäsi hakemaan proviisoriksi sitten uudestaan, esimerkiksi opintomenetyksen avulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan ensimmäiseksi hakukohteeksi farmaseutti+proviisori ja toiseksi farmaseutti. Ensisijaisuudesta ei saa lisäpisteitä, joten en menetä mitään, vaikka haen myös proviisoriksi.

      Poista
  3. Täällä myös tahkotaan kyseisen opuksen kanssa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Täällä myös farmasiaan pyrkivä :) Mikä laskin sinulla oli viime kokeessa ja minkä otat nyt? Ohjeissa sanotaan vain funktiolaskin, mutta ei graafinen sellainen. Muisti ilmeisesti saa kuitenkin laskimessa olla? Vaikka mahtaako muistittomia funktiolaskimia edes olla. Tsemppiä valintakokeeseen :)

    VastaaPoista
  5. Hei, minkä vuoden painos sulla oli mitä luit? Oon itse lukemassa farmasian pääsykokeisiin ja mietityttää kuinka paljon eroa noilla painoksilla on, esimerkiks 2015 ja 2017, että uupuuko vanhemmista jotain mitä uusissa on.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista