torstai 26. tammikuuta 2017

CHIANSIEMENSMOOTHIE

Tykkään smoothieista niin aamu- kuin välipaloinakin. Pelkillä hedelmillä ja jogurtilla smoothie jää kuitenkin melko kevyeksi, eikä se ravitse tarpeeksi. Viime syksynä törmäsin chian siemeniin, ja päätin ostaa pussillisen kokeeksi. Hyviä rasvoja ja proteiinia sekä runsaasti kuitua sisältävien chian siementen ansiosta smoothiesta tulee paljon täyttävämpi. Chian siemenet eivät kuitenkaan maistu oikeastaan miltään, joten smoothien maku ei muutu niiden takia. Siemenet ovat myös hyvin pieniä, eivätkä siis muuta juoman koostumustakaan merkittävästi.


Chian siemeniä oon kokeillut moniin eri smoothieihin, ja kaikkiin ne ovat hyvin sopineetkin, juuri niiden huomaamattomuuden ansioista. Mulla oli pitkään pakko laittaa smoothiehen aina banaania, sillä luulin, että koostumuksesta ei saa hyvää ilman sitä. Kokeiltuani huomasin kuitenkin, että juomasta saa oikein hyvän ilman banaaniakin, joten nykyään smoothieni maistuvat muultakin kuin banaanilta.

Smoothie Chian siemenillä

1dl pakastemangokuutioita
1dl vadelmia
1dl maustamatonta jogurttia
1dl tuoremehua
1rkl chian siemeniä
1 dl vettä siementen liotukseen

Tässäkin siis yksi tosi hyvä smoothieohje, johon laitoin oikeastaan vaan mitä kaapista löytyi. Chian siemenetkään eivät siis muita toimenpiteitä kaipaa, kuin muutaman minuutin liotuksen noin desissä vettä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti