torstai 5. tammikuuta 2017

RYHMÄLIIKUNTA

Näin tammikussa urheilusta puhutaan aina paljon, ja niimpä halusin tehdä itsekin postauksen omasta tän hetken lemppari liikuntamuodostani. Salibandyn tosissaan pelaamisen lopettamisen jälkeen on jäänyt aikaa muillekin lajeille. Ryhmäliikuntaa olen kokeillut muutaman kerran aijemminkin, mutta nyt kun aikaakin on enemmän, hankin Hämenlinnan Forever kuntoklubille jäsenyyden. Jäsenenä pystyn helposti ilmottautumaan netissä eri ryhmäliikuntatunneille ja menemään salille aina kun haluan. 
Omatoimisissa harrastuksissa suurin vaikeuteni on lähteminen. Ryhmäliikuntaan pitää kuitenkin ilmottautua ajoissa, joten tunnille on mentävä, eikä voi enää perua juuri kun pitäisi lähteä. Ehkä paras juttu ryhmäliikunnassa on kuitenkin ammattitaitoinen ohjaaja ja muut treenaajat. Ohjaaja on suunnitellut ohjelman valmiiksi ja antaa koko ajan ohjeita liikkeiden tekemiseen, joten itse ei tarvitse kuin seurata perässä. Ryhmässä liikkuessa kynnys laiskotteluun ja kesken lopettamiseenkin kasvaa, kun kaikki muutkin tekee niin on itsekin jaksettava loppuun asti.

Itse olen kokeillut aika montaa erilaista jumppaa, ja jakaisin ainakin kokeilemani jumpat kahteen osaan. Rauhallisempiin jumppiin, joissa kehitetään liikkuvuutta ja mielen ja kehon yhteistyötä sekä vähän räväkämpiin kestävyyttä ja lihaskuntoa kehittäviin jumppiin. 
Näistä rauhallisemmista muodoista omia lemppareitani ovat yoga flow ja pilates. Yoga flowssa pääpaino on ehkä enemmän liikkuvuudessa ja hengitysrytmissä kun taas pilateksessa on hieman enemmän lihastyötä vaativia liikkeitä mukana. Molemmat näistä ovat ihanan rentouttavia ja muut ajatuksen katovat mielestä, kun keskittyy liikkeisiin ja rentouttavaan taustamusiikkiin. Nämä jumpat kruunaa loppurentoutus, jossa saa uppotua omiin ajatuksiin huovan alla hämärässä ryhmäliikuntasalissa maaten, rentouttavan musiikin soidessa.
Vauhdikkaammista jumpista mun lemppari on itseasiassa ihan oma lajinsa, nimittäin spinning. Foreverillä on tosi hyvä sisäpyöräilysali, jossa spinning-tunnit järjestetään. Näitäkin tunteja on muutamaa erilaista, niin peruskestävyyttä kuin vauhtikestävyyttäkin kohentavia sekä rasvan polttoon keskittyviä. Spinningissä hikivirtaa ja polkimet pyörii tsemppaavan ohjaajan ja menevän musiikin tahdissa. Muita tunteja, joista tykkään ovat muunmuassa LesMills-konseptin cxworx-tunnit, joilla keskitytään keskivartalon lihaksiin menevän treenimusan tahdissa.
Satunnaisesti käyn muillakin LesMills tunneilla, mutta nämä mitä tässä mainitsin ovat ehdottomia lemppareitani, ja niiden avulla saa jo tosi tehokkaan treeniviikon aikaan. Suurimmaksi osaksi treenaankin siis ryhmäliikunnassa ja salilla tulee käytyä vain harvoin.

Ryhmäliikunta on siis aivan loistava liikuntamuoto, ja salit, joissa tunteja järjestetään lisääntyvät kokojan. Suosittelenkin kaikkia, jotka ovat yhtään kiinnostuneita ottamaan selvää lähimmästä ryhmäliikuntatunteja järjestävästä paikasta, ja ilmottautumaan tunnille. Ekakertalaisenkin on yleensä helppo päästä hommaan mukaan ja ohjaaja kyllä auttaa tarvittaessa.

1 kommentti:

  1. ryhmäliikunta on myös oma suosikkini just sen takia, että paikalle on "pakko" mennä :-D ei sitä muuten tulisi lähdettyä... omia suosikkeja ovat kyllä pumppi sekä steppi!

    VastaaPoista