perjantai 24. huhtikuuta 2015

KESÄSUUNNITELMIA


Kevät on ollut täällä jo hetken, ja pikkuhiljaa alkaa kesäkin jo lähestyä. Nyt aattelinkin kertoo vähän mun aikeista ja haaveista kesälle. Mulla ei yleensä oo ollut mitään suuria tavoitteita kesille, sillä kesä on yleensä ihan kiva pitää vähän rennompana sen ainaisen suorittamisen sijaan. Joitakin juttuja, joita kesällä haluaisin tehdä kuitenkin löytyy. Osa jutuista on vähän isompia ja osa sit taas aika arkisia, mutta silti niin kivoja. 


Rentoutua

Tässä heti ensimmäisenä aika selkee juttu, mikä yleensä on loman tarkoitus. Liian usein lomallekin kuitenkin suunnittelee liikaa tekemistä, ja aikaa ihan vaan olemiselle jääkin yllättävän vähän. Rentoutua voi toki vaikka lomamatkalla, rannalla tai mökillä, mutta ihan vaan kotonakin pitkään nukkuminen ja uusintojen kattominen on välillä ihan mukavaa.

Matkustella

Asia jota lähes joka kesä teen ja josta tykkään tosi paljon on matkustaminen. Mitään pitkiä reissuja mihinkään kauas en yleensä tee, mutta jo lyhyt matka jonnekin lähimaahan on ihana irtiotto arjesta. Tyypillisiä paikkoja, joissa kesällä oon käynyt on kaupunkikohteet kuten Tukholma ja Lontoo. Tänä kesänä ollaan Tomin kanssa suunniteltu lähtevämme Berliiniin.  Myös Tukholman reissua suunniteltiin ensin kesäksi, mutta päätettiin kuitenkin aikaistaa se jo tuonne helatorstain viikonlopulle. Ulkomaanmatkailun lisäksi on kiva matkustaa ihan täällä kotisuomessakin. Saa nähdä teenkö mitään suurempaa reissua Suomessa, mutta ainakin jonkinnäköset mökkireissut ja kaupunkivierailut on suunnitelmissa.

Tehdä töitä

Ite oon tehnyt kesätöitä 13-vuotiaasta asti ja tänäkin kesänä työt kutsuu. Työpaikkaa sai hakea ihan todenteolla, sillä aika huonosti niitä oli ainakin alle 18-vuotiaille tarjolla. Hakemuksista huolimatta, mikään uusi työpaikka ei mulle työtä tarjonnut, mutta onneksi vanhalta työnantajalta töitä kuitenkin irtosi. Tämäkin kesä siis vietetään jäätelöä myyden ja aina välillä ravintolankin puolella työskennellen. Jokaiseksi päiväksi ei (onneksi) työtä ole tarjolla, vaan muutama vuoro viikossa koko kesän ajan, joten aikaa jää lomailuunkin.

Lukea

Voi miten ihanalta kuulostaisikaan lukea vaan koko kesä erinäkösiä romaaneja ja lehtiä. Tänä kesänä lukeminen kuitenkin on keskitettävä ruotsiin ja biologiaan, sillä niitä sitten testataan syksyllä YTL:llän toimesta. Vähän lukusuunnitelmaa olen jo miettinyt, mutta mitään liian tarkkaa aikataulua ei varmaan kannatta tehdä, ettei aika sitten mene sitä stressatessa. 

Urheilla

Kesällä liikuntamahdollisuuksia on vaikka kuinka, ja etenkin ulkoilmasta pääsee nauttimaan monissa kesäisissä lajeissa. Tänä kesänä haluaisin perus lenkkeilyn ja kesäreenien lisäksi mm. pelata frisbeegolfia ja beachvolleyta, käydä ryhmäliikuntatunneilla ja pyöräillä. Kesällä tavalliseen kotitreeniinkiin saa vähän muutosta, kun tekee sen ulkona, vaikka takapihalla tai puistossa.



Tässä oli nyt muutamia juttuja joita kesällä aion tehdä. Aika suurpiiretisiä ajatuksia, mutta niin kuin aiemmin totesin, ei liika suunnitelukaan ole hyväksi. Näiden asioiden lisäksi aion myös mökkeillä, käydä huvipuistossa, uida, ottaa aurinkoa, syödä hyvin ja tehdä muita kesäisiä juttuja. Tärkeintä on kuitenkin kesästä nauttiminen riippumatta siitä mitä tekee. Suomen kesä on niin lyhyt, että silloin kannattaa kyllä nauttia joka sekuntista.




Kuva: We Heart It








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti