keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

PUHDISTUSKOMBO KUIVALLE IHOLLE

Mulla on ollut atooppinen iho syntymästä asti. Ihotautilääkärien määrämät perusvoiteet ja lääkevoiteet ovat siis tulleet vuosien varrella tutuiksi. Vaikka voidepuoli olikin kunnossa, pesin ihoani millä sattuu aineilla. Useimmiten valitsin kaupasta juuri sen eniten mainostetun välittämättä sen sopivuudesta kuivalle ja atooppiselle iholle. Muutaman viime vuoden aikana aloin kuitenkin tarkastelemaan purkkien etikettejä, ja valitsemaan kuivalle tai erittäin kuivalle iholle suunnattuja tuotteita. 


Viime syksyn mulla olikin käytöstä marketeista saatavia kuivalle iholle tarkoitettuja puhdistus maitoja ja -emulsioita. Koostumuksensa takia ne eivät kuitenkaan tuntuneet yhtä pudistavilta kuin vaahdot. Joulun alla törmäsin kuitenkin konjac sieneen, ja ajattelin sen tuovan puhdistukseen kaivattua lisätehoa. Sitä se tosiaan toi, ja näin ollen kasvojeni puhdistus alkoi olla jo aika hyvällä mallilla.


Vanhojen putsarien loputtua päätin kuitenkin panostaa uuteen putsariin hieman enemmän, ja kääntyä apteekkikosmetiikan puoleen. Sarjaksi valitsin herkälle iholle suunnatun ranskalaisen La Roche-Posayn. Kyseisen sarjan valikoimasta päädyin Allergia- ja astmaliitonkin suosittelemaan kuivalle herkistyneelle iholle tarkoitettuun Toleriane puhdistusemulsioon. Nyt olen pari viikkoa pessyt kasvoni päivittäin konjac sienellä ja Toleriane puhdistusemulsiolla. Tällä kombolla lähtee kaikki meikki ja lika sekä vesiliukoinen silmämeikkikin, juuri niin kuin putsarin etiketissäkin luvataan. Pesun jälkeen iho ei tunnu yhtään kireältä tai kuivalta, enkä ainakaan itse ole nähnyt tarvetta kasvovesille tai silmämeikinpoistoaineille näiden tuotteiden käytön jälkeen. Nyt voinkin sanoa kasvojen puhdistuksen olevan yhtä hyvällä tasolla muun ihonhoitoni kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti