keskiviikko 14. syyskuuta 2016

LOUVRE

Pariisi-postuksessa lupailin tekeväni vielä erillisen postauksen Louvresta. Kyseinen museo todellakin ansaitsee oman poatuksensa, sillä se oli juuri niin hieno, ellei jopa hienompikin kuin odotin. Aluksi olimme suunnitelleet, että käymme sekä Louvressa että Eiffel-tornissa samana päivänä. Onneksi kuitenkin päädyimme puolivahingossa Louvreen aamupalan jälkeen jo ensimmäisenä päivänä. Louvressa kului nimittäin useampi tunti, ja sen jälkeen kävely ja jonotus Eiffel-tornille olisi ollut ihan liikaa.


Pelkästään museon sisäänkäynti oli aivan upea lasipyramideineen ja suihkulähteineen. Jonottammaankaan emme jotuneet käytännössä ollenkaan, sillä olimme liikkeellä jo reipaasti ennen puoltapäivää.


Taulujen lisäksi taidetta oli niin seinissä kuin katossakin, ja pää pyöri kuin pöllöllä katsellessa noita kaikkia upeita yksityiskohtia ympäri museoa.


Jos en olisi aiemmin kuullut Mona Lisan todellisesta koosta, olisin itsekin ihmetellyt, kuinka pieni se oikeasti onkaan. Hauskaa oli myös se, että toisella puolen isoa salia oli tämä pieni Mona Lisa ja toisella puolella koko seinän kokoinen maalaus, ja silti kaikki jaksoivat tuijottaa ja kuvata tätä pientä taulua, vaikka toisen puolen maalaus oli täynnä mitä hienoimpia yksityiskohtia, joita ihmetellä. Mutta toki ymmärtäähän tuon, sillä onhan Mona Lisa Louvren kuuluisimpia teoksia.




Yksi siipi oli kokonaan täynnä upeita vanhoja huonekaluja ja astiastoja. Noita kauniita esineitä katsellessa ymmärsi hyvin, että taide ei ole vain tauluja ja maalauksia, vaan myös käyttöön luodut esineet voivat olla taidetta parhaimmillaan.




Eri näyttelyita oli vaikka millä mitalla aina Egyptin taiteesta Italialaisiin maalauksiin. Me Tomin kanssa kiersimme lähes koko museon läpi pintapuolisesti katsellen ja syvennyimmen sitten joihinkin kiinnostavampiin teoksiin. Louvre on niin täynnä taidetta, että sen tarkkaan läpikäymiseen menisi varmasti useita päiviä ellei viikkojakin. Tällaisille ei niin paljoa taiteesta tietäville turisteille riitti kuitenkin muutama tunti museon kiertämiseen.



Kuten aiemmin jo mainitsin on Louvre taideteos jo itsessään kauniin arkkitehtuurinsa ansiosta. 

Louvre oli yksi lempiasioistani Pariisissa, ja voin sanoa, että se on ehdottomasti paikka, jossa kannattaa Pariisissa vierailessa käydä. Ja mikä parasta on sisäänpääsy Louvreen ilmainen, alle 18-vuotiaiden lisäksi myös alle 25-vuotiaille Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaisille, kun näyttää passiaan portilla.

Olipas kiva palata taas Pariisi-tunnelmiin tätä postausta tehdessä. Tässähän meinaa taas ihan matkakuume iskeä, mutta onneksi työt estää kuluttamasta kaikkea rahaa matkusteluun. :D Mutta se on kyllä varmaa, että vuoden sisään olen taas jossain matkalla näkemässä ja kokemassa kaikkea uutta ja upeaa.

4 kommenttia:

  1. Louvre on kyllä upee! Ja siellä sais uppoamaan vaikka useemman päivänkin, jos pystyis käyttämään niin paljon aikaa pelkästään siihen :D Oot kans ottanu tosi kivoja kuvia sielt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, pitäs varmaan joskus varata koko Pariisin loma pelkästään Louvree varten. :D
      Ja kiitos paljon! :)

      Poista