perjantai 29. heinäkuuta 2016

PARIS BUCKET LIST

Tänään koittaa vihdoin se päivä kun me Tomin kanssa lähdetään kohti Ranskaa. Matkakirjojen ja netin avulla oon ottanut selvää eri nähtävyyksistä ja paikoista, joissa halutaan käydä. Kaikkiin näihin ei välttämättä keretä, ja varmasti löydetään muitakin kivoja paikkoja kuin mitä tältä listalta löytyy, mutta tässä siis alustava suunnitelma paikoista, jotka haluaisimme nähdä ja kokea.

Eiffel-torni

Tämä Pariisin kuuluisimpiin lukeutuva nähtävyys kuuluu varmasti jokaisen kaupungissa vierailevan must see kohteisiin. Pelkästään tornin näkeminen on jo varmasti hieno kokemus, mutta meidän suunnitelmiimme kuitenkin kuuluu myös torniin nouseminen. Jonottaa varmasti saamme, mutta uskon Eiffel-tornissa käynnin olevan jonotuksen arvoinen kokemus.

Louvre

Pariisin suurin museo Louvre on myös Pariisin suosituimpia kohteita, ja myös me olemme sinne menossa. Jos Louvren haluaisi kiertää läpijotaisin, menisi siihen varmasti koko lomamme, joten otamme tavoitteeksemme nähdä vain tietyt osastot ja teokset. Mona Lisa on tietysti nähtävä omin silmin, joten se ainakin lukeutuu teoksiin jotka haluamme Louvresta löytää.

Riemukaari

Eiffel-tornin lisäksi Pariisin tunnetuimpia symboleja on varmasti Riemukaari. Kyseinen monumentti sijaitsee Pariisin suosituimman ostoskadun toisessa päässä, joten senkin näkeminen on helppo sisällyttää päivän ohjelmaan.

Seinen ranta

Myös Seinen rannalla kävely kuuluu ehdottomasti suunnitelmiimme. Jos aikaa on niin pieni piknik kyseisen joen rannalla olisi myös aivan ihana.

Notre-Damen katedraali

Hotellimme sijaitsee aivan Notre-Damen lähellä, joten sitäkin on kyllä pakko päästä katsomaan. Torneihin tuskin maksamme itseämme sisään, mutta on tuo rakennus varmasti todella upea ulkoakin.

Ravintolat & kaupat

Hotelli huoneemme hintaan ei kuulu aamiainen, joten päivän jokainen ateria on joko syötävä ravintolassa tai ostettava kaupasta. Ulkomailla on ihanaa käydä kaupassa, kun tuotteet ovat ihan erilaisia kuin Suomessa ja ihmeteltävää riittää.

Shoppailu

Pariisi on täynnä kuuluisimpien merkkien liikkeitä ja vaikka mitä pikkuputiikkeja. Monen tuhannen euron merkkiostoksia en ole suunnitellut tekeväni, mutta eiköhan Pariisista löydy vähän pienemmälläkin budjetilla jotakin.

Nyt siis viimiset tavarat matkalaukkuun ja suunta juna-asemalle, josta sitten parilla junalla lentokentälle. Nyt ei muuta kun hyvää matkaa meille ja hyvää ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille. :)









2 kommenttia:

  1. Oi että! Pariisi kuulostaa ihanalta, itsekin oon aina halunnut sinne! Ehkä sitten ensi keväänä :) Kivaa matkaa!

    http://visions-ninni.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanan oloinen listaus paikkoja! Toivottavasti teillä on mukava matka :)

    There will be sunshine

    VastaaPoista