lauantai 9. heinäkuuta 2016

FRISBEEGOLF

Jos totta puhutaan, oon urheillut ihan hävettävän vähän viimisen about neljän kuukauden aikana. Salikortti kyllä löytyy ja lähes uudet lenkkaritkin vain odottavat taas käyttöön pääsyä eteisen nurkassa, mutta silti en vain ole saanut itseäni kunnolla liikkeelle pitkään aikaan. Osasyynä saattaa olla vuorotöistä johtuva rutiinin puute, tai sitten vain yksinkertaisesti laiskuus. Vaikka kuinka olen monta kertaa päättänyt, että nyt alan taas liikkumaan ja käymään salilla, niin silti huomaan illalla, että päivän ainoa liikunta työn lisäksi oli matka autolta sisälle.
Viime viikolla lähdimme kuitenkin pitkästä aikaa frisbeegolffaamaan. Siinä kiekkoa heitellessä muistin taas kuinka kiva laji kyseessä onkaan. Varsinkin kun tuolloin menimme ensimmäistä kertaa Parolannummen radalle, joka osoittautui aiemmin kokeilemiamme ratoja mielekkäämmäksi helpompien väyliensä ansiosta. Ja kun rata on sopivan pituinen eikä liian haastava, tulee se kierrettyä helposti useampaankin kertaan. Väyliä läpi heitellessä tulee myös käveltyä ihan huomaamattaan hyvän kävelylenkin verran.


Varsinkin nyt kun olen ollut niin laiska harrastamaan mitään perinteisempiä kuntoilulajeja, on frisbeegolffaamassa käynti tuonut edes vähän liikuntaa munkin elämään. Vaikka en mikään mestariheittäjä olekaan, ja väylillä heittoja kertyy usein melkein puolet enemmän kun tavoite on niin olen silti jäänyt ihan koukkuun tähän lajiin. Ainoa tarvittava välinekin on vain frisbeegolfkiekko, joita myydään nykyään jo lähes kaikissa urheilukaupoissa ja tavaratalojen urheiluvälineosastoilla. Ratojakin löytyy lähes joka paikasta, ja Hämeenlinnan seudullakin on jo ainakin neljä hyvää monen väylän rataa. Lajin säännötkään eivät päätä huimaa, sillä tavoitteena on vain saada kiekko heittopaikalta koriin. Jokaiselle väylälle on merkattu oma par-lukunsa eli se kuinka monella heitolla kiekko olisi tarkoitus saada koriin. Par-luvun yli menevistä heitoista kertyy pisteitä aina niin monta kun ylimääräisiä heittoja tulee. 

Kyseessä on siis oikein yksinkertainen ja hauska laji, johon jää varmasti koukkuun. Samalla saa myös raitista ilmaa ja liikuntaa Suomen kesässä. Eli jos kaipaa jotain hauskaa ajanvietettä eikä liikuntakaan haittaa suosittelen ehdottomasti frisbeegolfaamaan lähtemistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti