perjantai 5. helmikuuta 2016

LUKULOMA

Niin sitä vaan alkaa oleen jo 13 jaksoa lukiota takana päin. Aika on kulunut ihan järjetöntä vauhtia, mutta on sitä paljon tehty hommiakin tänä aikana, joten lukion loppuminen tuntuukin jo ihan houkuttelevalta. Ennen valkolakin painamista päähän on kuitenkin vielä kahlattava kevään kirjotukset läpi. Eilen alkoi lukulomakin, joten kaiken keskittymisen voi siirtää koulussa käynnistä kirjoituksiin lukemiseen. 


Ensimmäinen kevään koitoksista on edessä jo tasan viikon päästä, joten lukemisurakka on kyllä jo kovaa vauhtia käynnissä. Äikän tekstitaito on onneksi aika yksinkertainen, eikä lukemistakaan ihan järjetöntä määrää ole, joten se on ehkä ihan hyvä kevään ensimmäiseksi kokeeksi. Tekstitaidossakin omat niksinsä kuitenkin on, joten ei sekään helppo koe ole. Tekstitaidon jälkeen on heti maanantaina enkun kuuntelu, jonka jälkeen on onneksi muutaman viikon lukuaika ennen loppuja kokeita. Lukemisen lisäksi noille viikoille sijoittuu kuitenkin myös pennkarit ja abiristeily sekä viikonloppumatka Tukholmaan. Koko aikaa ei voikaan lukea, joten pienet kivat irtiotot ovatkin ihan hyvä juttu katkaisemaan sitä lukemista ja viemään ajatuksia edes hetkeksi johonkin muuhun.


Tekemistä lukulomaksi siis löytyy, mutta on tämä silti kivaa vaihtelua koulun penkillä istumiseen. Tässä myös näkee sen, kuinka saa itseään patistettua lukemaan kotona. Haasteena on ehkä, se että saa itsensä aamulla sängystä ylös ja aloitettua lukemisen. Koulua käydessä päivä on aikataulutettu valmiiksi, mutta nyt aikataulut pitäisi tehdä itse ja niissä pitäisi vielä pysyäkin. Jokatapauksessa olen kuitenkin innoissani vaihtelusta, ja siitä että nyt voi halutessaan tehdä aamupäivällä jotain muuta ja sijoittaa lukemisen vasta iltapäivälle. Tämä mahdollistaa mm. tehokkaat aamutreenit ja ehkä välillä myös vähän pidemmät yöunet.

Saa nähdä miten tämä niin kutsuttu loma lähtee käyntiin. Lukusuunnitelma on jo tehty ja muutenkin kaikki näyttää ainakin vielä tässä vaiheessa hyvältä. Pieni viimehetken paniikki ja jännitys todennäköisesti iskee joka tapauksessa ennen kirjoituksia, joten niitä ei varmaan edes hyvällä aikataulutuksella ja lukusuunnitelmalla saa vältettyä. Parhaani kuitenkin yritän ja uskon, että työnteko lähtee tästä hyvin käyntiin ja aherrus palkitaan sitten hyvillä tuloksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti