maanantai 8. helmikuuta 2016

SIENI-AURAPASTA

Kerroin yhdessä postauksessa, että lempi pastojani ovat avokadopasta ja kylmäsavulohipasta. Nyt olen kuitenkin löytänyt kolmannen pastasuosikin, nimittäin herkkusieni-aurajuustopastan. Mietimme äidin kanssa, mitä ruokaa tekisimme ja selailimme Valion sivuja, joista sitten löysimme tämän reseptin. Muokkasimme reseptiä sopivammaksi niille aineille joita kaapista löytyi, ja ryhdyimme kokkaamaan.


Lopputulos oli aivan uskomattoman hyvä, ja vähän avokadopastan tapaan ei olisi uskonut, että niistä raaka-aineista saisi jotain niin maukasta ja täyteläistä. Tämä resepti meni siis syystä heti suosikkipastareseptien joukkoon. Tämä ruoka on myös melko helppo ja nopea valmistaa, joten tämä soveltuu hyvin kiireisille arki-illoillekin. Ja mikäs sen parempaa kuin hyvä ruoka rankan päivän nautinnoksi.


Sieni-aurapasta n. 4 annosta

pastaa
200g tuoreita herkkusieniä
n. 1,5dl aurajuustoa
sipuli
valkosipulinkynsi
2dl kuohukermaa
4dl vettä
lihaliemikuutio
 1rkl maissitärkkelys
voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria

parmesanlastuja tarjoiluun


Keitä pasta. Kuumenna pilkottuja sipuleita voissa pannulla, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon paloitellut sienet, jos pannu tuntuu kuivalta lisää hieman voita. Kuumenna kunnes suurin osa nesteesä on haihtunut. Lisää joukkoon hieman suolaa. Lisää joukkoon kerma ja 3dl vettä, lisää samalla myös pilkottu lihaliemikuutio. Lisää 1dl vettä johon on liuotettu 1rkl maissitärkkelystä. Lisää aurajuusto ja valkopippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
Ripottele päälle parmesanlastuja tarjoiltaessa.

Alkoi tehdä ihan kauheasti mieli pastaa tätä postausta kirjoittaessa, joten pitääkin tehdä ehkä jopa tänään joko tätä tai jotain muuta herkullista pastaa. Ennen päivällistä on kuitenkin vielä luettava vähän äikkää ja tehtävä pari työhakemusta. Aamulla jo katselin hieman tekstitaidon vanhoja kysymyksiä ja tein yhden enkun kuuntelun. Tehokas maanantai siis käynnissä (kerrankin)!

Hyvää ja tehokasta viikon alkua teillekin! :)




3 kommenttia:

  1. Testaisin varmaan heti, jos vaan pitäisin sienistä.. :D Muuten kuulostaa kyllä hyvältä! Pitäisi ehkä soveltaa tota ja vaihtaa sienet esim kanaan, niin vois maistua mulle paremmin haha :)

    www.onrooftop.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Oi nam, tuli kyllä nälkä. Pakko pistää testiin, kuulostaa nimittäin sen verran hyvältä (:

    http://pamikyltsi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. näyttää kyllä ihan törkeen hyvältä! pitääkin kokeilla joskus

    http://katilahtinen.blogspot.com/

    VastaaPoista