sunnuntai 17. toukokuuta 2015

STOCKHOLM


Tässä nyt ensiksi muutamia kameraan tallentuneita otoksia Tukholmasta. Ensimmäisenä päivänä ei tainnut kameraan yhtään kuvaa tulla, matkan alun kamera majaili matkalaukussa. Toisena päivänä pääsi kamerakin käyttöön, ja nämä tämän postauksen kuvat ovatkin kaikki matkamme toiselta päivältä. Lisää kuvia on kuitenkin puhelimessa, ja niitäkin tänne päivittelen kunhan ehdin. 

Nyt kuitenkin näihin kuviin. Matkamme toisena päivänä (myös ainoana kokonaisena päivänä Tukholmassa) päätimme lähteä vähän kiertelemään kaupungin eri osissa. Hotellilla syödyn maukkaan aamiaisen jälkeen suuntasimme metrolla aivan keskustaan, jossa sitten vaihdoimme ratikkaan. Tässä vaiheessa olimme päättänyt vain, että käydään katsomassa, mitä Djurgårdenin kaupunginosasta löytyy. Ratikasta pois hyppäsimme Gröna Lundin kohdalla. Huvipuistoon emme kuitenkaan halunneet, sillä ajattelimme, että käytämme rahamme ja aikamme tällä kertaa johonkin muuhun kun laitteisiin ja jonotteluun. Sääkin oli tuona päivänä sen verran kesäinen, että ihmisiä oli huvipuistossa varmasti aivan tarpeeksi ilman meitäkin. Päätimme siis jatkaa matkaamme vähän pidemmälle. Pian katseemme kuitenkin kiinnittyi tien toisella puolella sijaitsevaan Skanseniin. Hetken mietinnän ja infotaulun tutkimisen jälkeen päätimme maksaa itsemme sisään kyseiseen ulkoilmamuseoon. Rahoille saimme kyllä vastinetta, ja pidimme molemmat puistosta tosi paljon. Kuviakin kertyi Skansenista oikein mukavasti, ja ajattelinkin tehdä ihan oman postauksen siitä. 
Skansenin jälkeen nousimme taas ratikkaan, jolla palasimme takaisin keskustaan. Edellisen päivän shoppailujen takia kauppoja ei tarvinnut enää paljoa kierrellä, vaan lähinnä katselimme ympärillemme ja etsimme ruokapaikkaa. Syömisen jälkeen suuntasimme Gamla Staniin, jossa kiersimme matkamuistopuodit nopeasi läpi ja kävelimme pienen lenkin. Vanhan kaupungin olimme molemmat jo nähneet niin monta kertaa, että nopea kierros siellä riitti meille sillä kertaa.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Itsekin oon huomenna lähdössä Tukholmaan :-)

    http://oona-h.blogspot.fi/

    VastaaPoista