keskiviikko 27. toukokuuta 2015

KAHVAKUULAILUA


Nyt siis pitkästä aikaa vähän urheilullisempaa postausta. Näitä liikunta-aiheisia postauksia tykkäisin julkaista enemmänkin, mutta nyt viime aikoina on ollut paljon kaikkia koulujuttuja ja muita postausaiheita, joten nää on vähän jäänyt. Nyt kuitenkin kesäloman koittaessa on enemmän aikaa urheilulle ja muutenkin blogille. Eli postaustahti taas toivottavasti vähän kiristyy ja urheilujuttujen määrä lisääntyy. Nyt kuitenkin asiaan eli kahvakuulatreeniin, jonka tein vähän yli viikko sitten pikkuveljeni kanssa ollessani iskällä.


Kahvakuulatreeni:

3 x 10 Heilautukset
3 x 10 Sumokyykky
3 x 10 Russian twist
3x5 Hidastettu istumaannousu
3 x 10 Nosto leuan alle
2 x 10 Tempausta molemmille käsille
2 x 5 Vaakaa molemmille jaloille ( kuula lähellä maata koko ajan)

Loppuun lyhyet venyttelyt

Tässä tämmönen mielestäni aika kokonaisvaltainen treeni. Kahvakuula onkin hyvä nimen omaan siitä, että sillä voi treenata lähes mitä vain lihasryhmää. Varsinkin aloitelijoille käy yksi kuula melkein kaikkiin liikkeisiin.Kun taitoa ja voimaa tulee vähän lisää, niin treenin maksimoimiseksi voi olla hyvä hankkia painavampi kuula tiettyihin liikkeisiin. Itse olen sitä mieltä, että ensimmäiseksi kuulaksi kannattaa hommata 8kg kuula ja sitten myöhemmin 12kg-16kg kuula esim. kyykkyjä varten. Kuuliahan löytyy vaikka minkä kokoisia, mutta suurimpaan osaan liikkeistä alle 8kg kuulat ovat aika kevyitä. Kun taas 20kg:tä lähestyvät kuulat alkavat olla aika painavia, ainakin tavalliselle liikkujalle. Jokaisellahan on tietysti omat mielipiteensä ja oikean kokoisen kuulan löytää vain kokeilemalla, joten suosituksiin ei kannata tässäkään asiassa ihan sokeasti luottaa. 

Nyt alan valmistautumaan autokoulun toiselle teoriatunnille, joten ei muutakun aurinkoista keskiviikkoa ja hyviä kahvakuulailuhetkiä kaikille! :)

 Juttua kahvakuulasta on vähän myös tässä postauksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti