torstai 16. marraskuuta 2017

1. PERIODI

Yliopisto-opiskelujeni ensimmäinen periodi on nyt takana päin. Aika tuntui kuluvan tosi nopeasti, ja etenkin lokakuu meni ihan yhdessä hujauksessa. Ekassa periodissa opiskeltavia aineita oli paljon, ja tenttiviikollekin kertyi tenttejä ihan mukavasti. Kurssit keskittyivät lähinnä lukiossa opitun kertaamiseen ja uusien aiheiden perusteisiin, joten vaikeita asioita oli melko vähän. Töitä joutui kuitenkin tekemään, sillä kolmessa aineessa oli joka viikolle vähintään yksi palautettava tehtävä. 

Palautettavat tehtävät kuulostivat syksyn alussa melko lukiomeiningiltä, mutta kurssien edetessä olin oikein tyytyväinen niihin, sillä ilman niitä luennoilla opitun kertaaminen olisi jäänyt hyvin vähälle. Nuo tehtävät eivät ryhmätöitä lukuunottamatta olleet pakollisia,mutta tenttiin saatavat lisäpisteet kyllä motivoivat tekemään niitä. Vaikka tarkoitukseni oli opiskella ahkerasti kaikkia aineita jo kurssin aikana, niin fysiikan ja kemiat laskut, joita ei tarvinnut palauttaa jäivät kyllä aika tehokkaasti laskematta. Omaa ajankäyttöä ja priorisointiani siis ainakin helpottaa erilaiset palautettavat tehtävät ja deadlinet, joita varten on opiskeltava. Välillä kyllä tunsin hukkuvani kaiken maailman kertauskysymyksiin ja laskutehtäviin, mutta tentteihin lukemista helpotti huomattavasti se, että oli tehnyt töitä jo kurssin aikana.

Nyt siis käynnissä jo toinen periodi ja tässäkin kyllä hommia riittää. Aiheet ovat kyllä ainakin omasta mielestäni mielenkiintoisempia kuin ekassa periodissa, ja enemmän juuri farmasiaan liittyviä. Ensimmäisessä periodissa oli motivaatio sekä aikataulutus hieman hukassa, ja se kyllä näkyy juuri julkaistuissa arvosanoissakin. Tähän mennessä tulleet arvosanat ovat olleet kaikki hyväksyttyjä, mutta tämän periodin kursseihin tavoitteet ovat kyllä vähän korkeammat.

Ensimmäinen periodi oli siis ainakin itselleni harjoittelua yliopisto-opiskeluun, ja nyt toisessa periodissa osaa sitten ekan periodin virheiden ja onnistumisten oppettamana opiskella jo paljon paremmin. Joten nyt ei muuta kuin tsemppiä sekä itselleni että muille vielä näihin loppusyksyn opiskeluihin ennen ansaittuja joululomia. :)


4 kommenttia:

  1. Korkeakoulussa menee heti helpommin jos on käynyt lukion, sillä sielä on käytetty tunteja perus matikan ja muiden aineiden osaamiseksi - kun taas amispohjalla on ollut ehkä vain 40h matikanopetusta koko 3 vuoden aikana :D Meillä oli lahkottu luokka niin, että toinen puoli (amis) sai selkeästi tukiopetusta kaikkiin matemaattisiin aineisiin :)

    VastaaPoista
  2. Moi! Kyselisin sellaista asiaa(joka ei todellakaan liity tähän postaukseen) mutta googletellessani penkkariasuja löysin sinun blogisi ja kuvan Minni Hiiri -asustasi. Onkohan sulla mahdollisesti vielä asua tallessa?

    VastaaPoista
  3. Tiedätkö mistä löytyisi farmasian vanhoja valintakokeita ja onko minkäänlaisia pisterajoja nähtävillä missään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin yliopiston sivuilta löytyy haulla aikaisempia valintakoetehtäviä ja sieltä farmasian kokeet. :) Joidenkin valmennuskurrsifirmojen sivuilta löytyy noita pisterajoja kun laittaa googleen pisterajat farmasia.

      Poista