maanantai 7. joulukuuta 2015

WORKOUT CHALLENGES

Useimmiten dietit ja kuntokuurit aloitetaan joulun jälkeen tammikuun alussa, kun lomat on ohi ja arki taas alkaa. Eikö sitä terveellistä ja liikkuvaa elämää voisi kuitenkin elää jo ennen joulua, niin että jouluna voi hyvällä omalla tunnolla sitten ottaa vähä rennommin. Uuteen entistä terveellisempään ja liikunnallisempaan vuoteenkin on kivempi lähteä kun kuntoilun on aloittanut jo edellisen vuoden puolella. Parastahan olisi tietenkin, että jokainen kuntoilisi koko ajan, mutta etenkin pimeimpään aikaan vuodesta pienen joulustressin keskellä voi olla vaikeaa saada itseään liikkeelle. 
Pienen haasteen avulla itsensä liikkeelle saanti voi kuitenkin olla huomattavasti helpompaa, joten kokosin tähän postaukseen Pinterestistä muutaman kuntoiluhaasteen. Näiden haasteiden avulla pääsee helposti alkuun ja treenin rankkuus lisääntyy päivä päivältä. Yhdistelin muutamia tauluja, jotta sain tehtyä hyviä hiukan laajempia treenejä, joita tehdessä saa varmasti hien pintaan. Jokainen haaste on 30:n päivän mittainen ja toistojen määrä lisääntyy päivien myötä. 

Kun aloittaa 30:n päivän haasteen jo nyt, on vuoden vaihtuessa jo hyvässä vauhdissa kuntoilun osalta. 



Ensimmäinen haaste on käsiä ja vatsalihaksia kuormittava. Jokaiselle päivälle on samat liikkeet, ja vain toistojen määrä kasvaa. Dipit, punnerrukset, vuorikiipeilijät ja lankku ovat kaikki melko yksinkertaisia, mutta monia lihaksia kuormittavia liikkeitä, joilla saa hyvän käsi- ja vatsatreenin aikaan. Kyllä pitäisi punnerrukset sujua tämän haasteen jälkeen!


Toinen haaste on tarkoitettu reisien ja pakaroiden treenaamiseen. Jokaiselle päivälle on kyykkyjä, lantion nostoja, askelkyykkyjä ja seinäistuntaa. Näitä liikkeitä tehdessä saa kivan poltteen pakaroihin ja huomaa myös staattisen pidon tehon. Kyykkyjä askelkyykkyjä tehdessä pitää vain muistaa polvi-varvas-linja, eli se että polvet osoittavat samaan suuntaan varpaiden kanssa ja että polvet eivät mene varpaita edemmäs.


Kolmas haaste kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisemmin sykettä samalla nostaen. Tässä haasteessa liikkeinä ovat burpee eli yleisliike, kyykyt ja vatsalihakset. Burpeessakin pitää muistaa säilyttää liike hallittuna, ja tempo sellaisena, että jaksaa tehdä kaikki toistot. Burpee alkaa seisoma-asennosta, josta mennään kyykyn kautta punnerrusasentoon ja taas kyykyn kautta hypäten pystyyn. Tätä haastetta tehdessä saa sykkeen nousemaan ja hien pintaan, mutta myös hyvän vatsa- ja jalkatreenin.


Viimeinen haaste löytyi Pinterstistä valmiina, ja siitä löytyy hyviä monipuolisia liikkeitä, jotka vaihtuvat päivien mittaan. Liikkeet keskittyvät enimmäkseen keskivartaloon, mutta myös käsien ja jalkojen lihaksia tulee treenattua tätä haastetta tehdessä. 

Tässä siis haasteita, joiden avulla on helppo saada itsensä liikkelle, aloittaen ensin vähän löysemmin ja kiristäen loppua kohti. Näistä voi valita itselleen mieluisen, ja tehdä vaikka enemmänkin haasteita putkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti